Almanya, yaklaşık üç ay önce işçi alımını duyurmasından sonra yurt dışında çalışmak isteyenler hayallerini gerçekleştirmek için kollarını sıvamaya başladı. Farklı sektörlerden işçi alımını duyuran ülke hangi mesleklerin işe alınacağını konsolosluklar üzerinden duyurdu.
Belli sektörlerden işe alım yapılacak
4 bin euro maaşla çalışacak işçi alıöı yapan Almanya, haberin duyulmasından sonra yurtdışı hayali olan ya da kendi ülkesinde geçinme zorluğu çeken bir çok insan için şans kapısı olarak görüldü. Almanya, yaklaşık olarak 1,5 milyon işçi alımı yapacağını duyurdu. Özellikle işe alınacak sektörler arasında eğitim, sağlık, hizmet ve taşımacılık en başta geliyor.
İşsizlik göçün en büyük ana kaynağı
Genç nüfus bakımından düşük ülkelerden olan Almanya, tarihte ilk 1960 yılında Türkiye’den işçi alımı gerçekleştirdi. İşçi açığını kapatmak için sıklıkla genç nüfusu fazla ve milli geliri düşük ülkelere işçi alımı yapıyor. İşsizlik oranının yüksek olduğu ülkeler yurtdışı çalışma haberlerini özellikle takip ediyor.
Almanya kişi başına düşen milli gelirde 3. sırada
Almanya’da işsizlik oranları dünya ortalamasının çok altında. Almanya son ilanında 1,5 milyon kişiyi istihdam edeceğini açıkladı. Refah seviyesi hayli yüksek olan Almanya kişi başına düşen milli gelir sıralamasından 3. sırada yer alıyor. Hal böyle olunca Almanya’ya işçi göçü kaçınılmaz bir gerçek haline geldi. Bu yıl ekonomilerinde cari fazlası veren Almanya, çeşitli sektörlerde eleman sıkıntısı çekiyor.
Almanya’nın işçi alımı yapacağı meslekler ise şu şekilde;
- Yuva eğitmeni: 230 bin
- Hasta bakıcı ve hemşire : 300 bin
- Garsonluk
- Tesisatçılık
- Tır şoförlüğü
Bu sektörlerde çalışacak kişilerin brüt ücret olarak 4 bin euro alacakları açıklandı.
Haftada 40 saat çalışma saati
Yıllık izin bir ay

Almanya’da çalışma ortamı
Almanya’da ofiste çalışma hayatında en çok sevilen kısmı iş yerlerinde duş imkanı sağlanması bisikletle gidip gelen çalışanlar için böyle bir uygulaması var. Ofislerde genel olarak yurt dışından bir çok milletten çalışma imkanınız olabiliyor. Özellikle büyük firmalar bu konuda oldukça iyi. İşyerine ulaşım ise metrolarla sağlanıyor. İş yerinin servis vermesi gibi bir durum söz konusu değil. İnsanlar yemeklerini genelde evden getiriyor, ya da iş yerine ait yemekhanelerde veya dışarıda yeniyor.
Çalışma disiplini oldukça fazla
Çalışma yerlerinde disiplin, Almanya ile özdeşleşmiş bir detay. Gereksiz çay muhabbetleri ve molaları yok. Özellikle çalışma saatleri sırasında başkalarını rahatsız etmek yazılı olmayan bir kural olsada kesinlikle olmazsa olmaz arasında yer alıyor. En ufak bir rahatsızlık anında dile getirilen bir konu oluyor.
Çalışam hayatında sıkça rastlanan sorunlardan biri de hastalanıldığında hesap verilebilirliğin fazla olması. Almanya’da böyle bir durumla karşılaşma ihitimaliniz yok sadece üç gün için rapor almanıza gerekmiyor. Eğer daha uzun süre bir rahatsızlık geçiriyorsanız o zaman rapor alıyorsunuz. Hasta olduğunuz gün, işe gitmediğiniz takdirde kimseye hesap vermek gibi bir zorunluluk yok.
Bende iş için baş vuru yapmak istiyorum ben aşçı
Bende işiçin baş vuru yapmak istiyorum usta yardimcisiyim yemek sektöründe çalıştım banada yardım edin bende gideyim çok zor durumdayım
fırat alioğlu fırofesyonel aşçıyım almanyaya gitmek istiyorum
Basvuru icin burayami yaziliyor yoksa form mu doldurmak gerekiyor
Yaş sınırı var mı Teşekkürler
Yaş sınırı varmı ana okul öğretmenliği yaptm ofis personelligi yaptım dernek başkanlığı yaptm.
nereye başvuru yapilcak
Tır şoförüyüm bende başvurmak istiyorum ne yapmam gerekiyor
Milleti citmenin peşine düşmüş gene birileri a.g
Tır şoförü olarak müracaat etmek istiyorum.