Batı Nil Ateşi, sivrisinek sokması ile bulaşan, insanlarda nörolojik hastalıklara neden olabilen ve nadiren ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Batı Nil Virüsu; insanlar, atlar, kuşlar ve vahşi hayvanlarda çeşitli nörolojik semptomlara neden olan ve artropotlarla bulaşan bir flavivirustur. İşte Batı Nil Virüsü hakkında detaylar…

BATI NİL ATEŞİ NEDİR?

Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; Batı Nil Ateşi, arbovirüs grubunda yer alan virüslerin neden olduğu ve en sık enfekte sivrisineklerle bulaşan bir hastalıktır.

BATI NİL VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

İnsanların çoğu Batı Nil Virüsü (BNV) ile enfekte sivrisineğin ısırması ile hastalanırlar. Sivrisinekler virüsü kanıyla beslendikleri kuşlardan alarak insanlara ve diğer hayvanlara bulaştırırlar. Bulaş en çok Haziran- Eylül döneminde gerçekleşir

Çok düşük oranlarda görülmekle birlikte aşağıdaki yollarla da enfeksiyon bulaşabilmektedir:

Gebelik, doğum veya emzirme esnasında anneden bebeğine,
Kan verilmesi,
Organ nakilleri,
Laboratuvarda maruziyet.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kuluçka süresi 2-14 gün, sıklıkla 2-6 gündür. Bu süre bazı tıbbi nedenlerle bağışıklık sistemleri etkilenmiş kişilerde daha uzun…

Bu içeriğin ilk paragrafları otomatik olarak listelemek için çekilerek yayınlanmıştır. İçerikten Turk Gazete sorumlu değildir. Haberin kaynağı ve tüm metin için: www.sozcu.com.tr

OKUYUN  Acı haber Tekirdağ'dan geldi. Üniversiteli kız doğum günü sabahı ölü bulundu