Yaşlandığınızda nasıl bir görünüme kavuşacağınız, ve neler hissedeceğiniz gençken nasıl yaşadığınızla ilgili birazda. Çok iyi bir sağlık süreci geçiriyorsanız eğer, muhtemelen erken yaşta yapılan iyi seçimlerin olduğunu belirtir. Yaşlandığınızda fiziksel sağlığınızı korumanız için kötü bilinen alışkanlıklardan kurtulmanız şart.

Sigara

Sigara içmek sağlığımız için her yönde kötü bir alışkanlık olduğu bir gerçek. Bir de görüntümüz açısından kötü bir sonuç vermesi kaçınılmaz bir durum oluyor. Araştırmalarda sigaranın kalp ve akciğerlerde hastalık oluşturacağını ve bu durumun hayat kalitemizin giderek düşmesini bunun dışında cildimizde olan kolajen seviyesini en aza indirdiğini  göstermiştir.  Sigaranın diğer taraftan da yaşlanmamızı hızlandıran başka bir unsuru var o da nefes alış verişlerimiz sigara yüzünden düşebilir ve vücudumuza girecek olan oksijen miktarını azaltır. Vücudumuz fazla karbondioksite maruz kalır ancak oksijen alamayan vücut çok fazla hastalığa yakalanır.

Şok Diyetler

Hayatımız boyunca zayıflamak için yaptığımız diyetler ileride yüzümüzün elastikiyetini azalmasına neden olur. Şok diyetler yapmak yerine belli bir düzen içerisinde sağlıklı beslenmemize özen gösterirsek cildimizin çabuk sarkmasının önüne geçeriz. Şok diyetlerle biran da alınıp verilen diyetler kalbimizi yorar. Yorulan kalpte kan pompalanması yavaşlar ve bu da kalp krizi riskini arttırır.

Yeterince Uyumamak

Vücudumuzun günde 8 saat uyku ihtiyacını düzenli olarak almamız gerekir. Yeterli uyku almadığımız zaman gün boyu kaliteli zaman geçirmemize mani olabilir. Yaşlanınca daha az uyku uyuyabilirsiniz ancak uzmanlar yine de 8 saatten az uyumanın vücudun yorgun düşmesine sebep olacağı için yorgunluk yüze yansımasıyla parlaklığı azalır.

 Meyve ve Sebzeleri Atlamak

Yaşlanınca vücudumuz çok hızlı kilo alır. Bunun gerek yavaş metabolizma gerekse hareketlerin yavaşlamasından dolayı enerji ihtiyacımız azalır ve daha az kaloriye ihtiyaç duyar. İhtiyacımız olan kalori ve enerjiyi de meyvelerden almak daha sağlıklı ve yavaş yaşlanmamızı sağlar. Özellikle ara öğünlerimizde bol bol meyve tüketmeliyiz. Meyve ihtiyacımızı sürekli olarak vücudumuza daha çok enerji aldıracak meyvelerden yana kullanalım.

OKUYUN  Bezelye saklarken bunlara dikkat edin (Kaynak: soru.com.tr)

Kin Gütmek

Hayatınızda geçmiş olaylarda  kafamıza takılan şeyler olabilir. Hayatımız yaşadığımız olaylardan kin tutmak için oldukça kısa. Ruh sağlığımızı ve psikolojimizi etkileyen şeylerden uzak kalmak daha iyi ve sağlıklı bir hayat yaşamamızı sağlar. Stres, anksiyete, depresyon gibi rahatsızlıklar yaşlanmayı çabuklaştırır. Ruh sağlığı beraberinde bedensel sağlığımızı da etkileyebileceği için mümkün olduğunca kafaya her şeyi takmamak hem bedenimiz hem de ruhumuzun sağlığı için önemli bir detay.

Stres Taşımak

Stres en büyük düşmanımız. Çalışma ya da sosyal hayatımız olsun bazen stresli zamanlar geçirebiliriz. Stresten uzak yaşayamazsanız bile koyuverebilirsiniz bu da daha genç hissetmenizi sağlar. Stresle yaşadığınız zaman bedeniniz bunu artık kaldıramayacak hatta stresli durumlar belli bir zaman sonra hafıza kaybı geçirmenize yol açacaktır.

Miskinliğe Başlamak

Bizi yaşlandıran en önemli unsur hareketsizliktir. Hareketsiz bir yaşam kalp rahatsızlıklarından, eklem rahatsızlıklarına kadar her yerimizi etkiler. Bu durum ileriki yaşlarda sağlığımızı tehlikeye atabilir. Her gün düzenli olarak 40 dakikalık yürüyüş yapmak yaşlandığımızda düşme riskini azaltmaya yardımcı olur. Bu yüzden miskinlik yapmak yerine harekete geçmek beden sağlığımızı korur ve iç organlarımızın daha düzenli çalışmasını sağlar.

 Alkol İçmek

Son olarak alkol içmek tabi bildiğimiz anlamda çabuk yaşlanmamıza zemin hazırlayan bir kötü alışkanlıklar arasında. Makul miktarda içmekte sağlık açısından iyi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu oranı iyi tatbik etmelisiniz. Aşırı alkol tüketimi zihinsel olarak gelişimi durdurduğu için düşmeye yol açabilir. Bunun dışında alkol oranının çok fazla alınması belli bir süre sonra alzheimer başlangıcına yol açar.

Etiketler:

,